Trentin klopt De Buyst en Teunissen en grijpt de macht in Tour of Britain

  Matteo Trentin is de snelste in Kelso (Schotland).

  Matteo Trentin is de snelste in Kelso (Schotland).

  Matteo Trentin heeft een dubbelslag geslagen in de tweede rit van de Tour of Britain. De Italiaan van Mitchelton hield in een sprint op kasseien Jasper De Buyst af. Hij neemt ook de leiderstrui over van Dylan Groenewegen.

  In de heuvelzone van de tweede rit met aankomst in Kelso werd het peloton uitgedund. Onder meer Dylan Groenewegen, leider na zijn ritwinst van gisteren, moest lossen en dus lag de leiderstrui voor het grijpen.

   

  Een solo van Pavel Sivakov werd gefnuikt, maar de aanval van Alex Dowsett in de finale leek meer kans op slagen te hebben. De Brit van Katjoesja leek op weg naar de ritzege, maar werd in de laatste meters nog opgeslokt door het sprintende peloton.

   

  Op de kasseien had Trentin de beste sprint in huis. Hij verwees Jasper De Buyst en Mike Teunissen naar de dichtste ereplaatsen. Trentin is ook de nieuwe leider in de Tour of Britain. Voor de Italiaan is het al de derde keer dat hij een rit wint in de Tour of Britain.

  Uitslag rit 2:
  1. Matteo Trentin (Ita) 166 km in 3u55'53"
  2. Jasper De Buyst z.t.
  3. Mike Teunissen (Ned)  
  4. Davide Cimolai (Ita)  
  5. Alex Edmondson (Aus)  
  Stand na rit 2:
  1. Matteo Trentin (Ita) in 8u35'25"
  2. Davide Cimolai (Ita) op 11".
  3. Jasper De Buyst z.t.
  4. Mike Teunissen (Ned) 13"
  5. Ben Swift (GBr) 17"