Samuel Eto'o stopt op zijn 38e met voetballen: "Dit is het einde"

  Samuel Eto'o

  Samuel Eto'o won 2 keer de Champions League met Barcelona.

  Samuel Eto'o (38) heeft beslist om zijn schoenen aan de haak te hangen. De Kameroener wordt aanzien als een van de beste Afrikaanse spelers aller tijden. Hij won 3 keer de Champions League en werd olympisch kampioen.

  "Dit is het einde, op naar een nieuwe uitdaging", postte Eto'o afgelopen nacht op Instagram. "Bedankt aan iedereen. Veel liefde en adrenaline." Met die korte boodschap is een einde gekomen aan de lange carrière van de topspits.

   

  Eto'o heeft een palmares om jaloers op te zijn met goud op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 en twee keer eindwinst op de Afrika Cup (2000 en 2002) met Kameroen. In clubverband won hij drie keer de Champions League: 2 keer met Barcelona (2006 en 2009) en Inter (2010).

   

  Eto'o speelde in de jeugd van Real Madrid, maar zijn grootste successen vierde hij in het shirt van Barcelona en Inter. Daarna werd hij een echte globetrotter met passages in onder meer Rusland, Engeland, Turkije en Qatar. Zijn laatste club was Qatar SC. Hij scoorde 359 keer in 718 officiële wedstrijden. In 118 interlands maakte hij 56 goals. Wellicht wordt Eto'o nu een ambassadeur voor de Afrikaanse voetbalbond.

  Samuel Eto'o als aanvoerder van de Ontembare Leeuwen van Kameroen.

  Samuel Eto'o als aanvoerder van de Ontembare Leeuwen van Kameroen.