Kenny Dehaes kondigt afscheid aan: "Het is tijd voor iets anders"

  Kenny Dehaes

  Kenny Dehaes

  Kenny Dehaes zet op het einde van het jaar een punt achter zijn carrière als wielrenner. De 34-jarige sprinter was 14 jaar actief in het peloton en scoorde vooral in semiklassikers: Schaal Sels, Nokere Koerse, Halle-Ingooigem.

  In zijn 14 seizoenen als profrenner verzamelde Kenny Dehaes dankzij zijn eindschot 14 zeges. Met de Schaal Sels, de Handzame Classic, Halle-Ingooigem, Nokere Koers en de GP van Denain staan er toch enkele mooie semiklassiekers op zijn palmares.

   

  Vandaag kondigde de ex-renner van onder meer Lotto, Katjoesja en Wanty zijn afscheid aan met een boodschap op Twitter. "Na lang wikken en wegen is de kogel door de kerk. Ik heb besloten om een einde te maken aan mijn carrière als profwielrenner."

   

  "Ik heb het geluk gehad dat ik 14 jaar lang van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en heb dankzij het wielrennen ontzettend veel mooie momenten beleefd. Het is dan ook niet zonder enige emotie dat ik deze beslissing gemaakt heb, maar het is nu tijd voor iets anders." Dehaes reed dit jaar voor de procontinentale ploeg Wallonie Bruxelles.