Toon Aerts voor eerste veldrit: "Ik denk dat ik er wel zal staan"

  Toon Aerts tijdens de presentatie van zijn team in Baal vorige week.

  Toon Aerts tijdens de presentatie van zijn team in Baal vorige week.

  De herfst staat stilaan voor de deur en dat betekent ook dat het weer tijd wordt om te gaan veldrijden. De Ethias Cross in Eeklo bijt nu zondag de spits af, zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Jongens als Toon Aerts en Michael Vanthourenhout zijn er wel klaar voor.

  Het uitdagende parcours in Eeklo, met enkele schuine kanten, een zandbak en diverse balkjes en heuvels, is voor de veldrijders meteen een prima test om te kijken hoe het staat met de conditie. "Ik denk dat ik er wel zal staan", zegt Toon Aerts.

   

  "Ik ben de zomer probleemloos doorgekomen. Of dat goed genoeg is om zondag mee te doen voor de overwinning, is een open vraag."

   

  Aerts werd deze zomer 4e in de Baloise Belgium Tour. "Een onverhoopt succes", klinkt het. "Daarna kende ik wel een dipje met het BK tijdrijden en het BK op de weg. Maar dat kwam ik vlug te boven. Eigenlijk kwam me dat goed uit want zo kon ik even gas terugnemen om dan weer volop op te bouwen na een korte vakantie."

  Ik had een dipje met het BK tijdrijden en het BK op de weg, maar dat kwam eigenlijk goed uit om wat gas terug te nemen en weer op te bouwen.

  Toon Aerts
  Toon Aerts tijdens het BK tijdrijden.

  Toon Aerts tijdens het BK tijdrijden.

  Vanthourenhout: "Progressie gemaakt met nieuwe trainer"

  In afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert hoopt ook Michael Vanthourenhout zijn stempel te drukken op de start van het nieuwe seizoen. "Ik denk dat mijn vormpeil voldoende in orde is om al iets te laten zien in mijn eerste cross", vertelt Vanthourenhout.

   

  "Ik sukkelde deze zomer wel wat met mijn maag, maar de laatste weken verloopt alles naar wens en dus leef ik naar Eeklo toe met een goed gevoel."

   

  "Die eerste cross is voor iedereen wel een test. Het parcours in Eeklo ligt me, ideaal als start. Hopelijk wordt het niet te warm, want ik kan niet zo goed tegen de hitte. Na Eeklo gaat het richting Amerika. Ik werk nu ook met een nieuwe trainer en denk dat ik wel wat progressie heb gemaakt."

  Michael Vanthourenhout

  Michael Vanthourenhout