Bommetje in Spanje: Messi kan elk seizoen gratis vertrekken bij Barça

  De Spaanse kwaliteitskrant El Pais is te weten gekomen dat Lionel Messi een clausule in zijn contract heeft staan waarmee hij na elk seizoen gratis kan vertrekken bij Barcelona. Ploegmaat Gerard Piqué maakt zich weinig zorgen.

  Op basis van bronnen binnen de club schreef El Pais deze week dat in het nieuwe contract dat Messi tekende in 2017 niet alleen een loonsverhoging en een opstapclausule van 700 miljoen euro stond. Ook de mogelijkheid dat Messi na elk seizoen kan vertrekken, werd opgenomen in het document.

   

  Ploegmaat Gerard Piqué bevestigde ondertussen het nieuws in een interview met radiozender Cadena SER. "Ik wist al dat Leo na elk seizoen gratis kan vertrekken. Maar ik maak me geen zorgen. We kennen zijn toewijding aan Barcelona. Hij verdient de kans om over zijn eigen toekomst te beslissen. Ik hoop wel dat hij tot zijn 40e bij Barça blijft."

   

  Met de clausule zou de 32-jarige sterspeler van Barcelona de touwtjes van zijn carrière in handen willen houden. Volgens Catalaanse media heeft de speler helemaal niet de intentie om te vertrekken, maar geeft de clausule hem wel de kans om druk uit te oefenen op het transferbeleid van het bestuur. Zijn huidige contract loopt tot 2021.