Carapaz kan niet starten in Ronde van GB door visumproblemen

    Richard Carapaz blijft een zorgenkind in zijn laatste maanden voor Movistar. De Spaanse wielerploeg wou de Ecuadoraanse winnaar van de Ronde van Italië uitspelen in de Ronde van Groot-Brittannië, maar visumproblemen gooien roet in het eten.

    De Ronde van Groot-Brittannië begint zaterdag in Glasgow. Movistar wou Carapaz aan de start brengen, maar kreeg af te rekenen met administratieve problemen. De Ecuadoraanse winnaar van de Ronde van Italië kreeg niet op tijd het vereiste visum "hoewel Movistar alle procedures heeft gevolgd".

     

    Carapaz moest eerder al vlak voor het begin van de Vuelta verstek laten gaan voor de Ronde van Spanje. Zonder medeweten van zijn ploeg had hij deelgenomen aan het criterium van  Etten-Leur in Nederland en zich daar geblesseerd.