Carapaz valt uit voor Vuelta: "Movistar wist niets van criterium in Nederland af"

  Richard Carapaz kan niet deelnemen aan de Ronde van Spanje.

  De Spaanse pers smult van de afzegging van Richard Carapaz (26) voor de Ronde van Spanje. De Ecuadoraan was een van de topfavorieten voor de eindzege, maar verschijnt niet aan de start na een val zondag in het criterium van Etten-Leur. Sappig detail: zijn team Movistar was niet op de hoogte van het (financiële) reisje van Carapaz. 

  Richard Carapaz won begin juni de Ronde van Italië en bleef tussen alle huldigingen door een hele tijd weg uit het peloton. Vorige week vierde hij zijn rentree in de Ronde van Burgos, waar hij met een 3e plaats in het eindklassement zijn goeie benen voor de Ronde van Spanje onderstreepte.

   

  Maar na die geslaagde generale repetitie ging zijn team Movistar er vanuit dat Carapaz naar Pamplona zou vertrekken, waar de renner verblijft als hij in Europa vertoeft. Daar had hij tot woensdag rustig moeten trainen, voor hij zijn opwachting zou maken in het ploeghotel voor de start van de Vuelta.

   

  Bij Movistar vielen ze - zo beweert de Spaanse pers - dan ook van hun stoel toen ze zondag op de hoogte werden gebracht van de val van hun Vuelta-kopman in... Etten-Leur.

   

  Carapaz was niet naar Pamplona teruggekeerd, maar was op het vliegtuig naar Amsterdam gestapt. In het criterium van Etten-Leur kon Carapaz zijn roze trui nog eens verzilveren, maar het snoepreisje eindigde met een gekneusde schouder en schaafwonden na een val.

   

  Movistar - dat een tripje naar het criterium van Etten-Leur wellicht verboden zou hebben - reageerde bijzonder geprikkeld op het nieuws over Carapaz. Volgens Spaanse journalisten probeerde Movistar de deelname van Carapaz nog te forceren, maar zijn blessurelast bleek te groot.

   

  Zo dreigt de samenwerking tussen Movistar en Carapaz met een sisser af te lopen. De Ecuadoraan trekt naar alle waarschijnlijkheid naar Ineos. Het is niet duidelijk of hij dit seizoen het shirt van de Spaanse formatie nog zal dragen.