Nele Gilis bereikt halve finales op EK squash, zus Tinne is uitgeschakeld

    Terwijl Tinne (l) is uitgeschakeld, mag Nele (r) wel kampen voor de medailles.

    Nele Gilis is goed op weg om voor het 4e jaar op een rij een medaille op te rapen op het EK squash. In haar kwartfinale had ze weinig problemen met de Spaanse Cristina Gomez. Haar zus Tinne overleefde deze fase niet. De Française Enora Villard was na 5 sets net iets beter.

    Nele Gilis was de voorbije jaren telkens goed voor een medaille op het EK, maar de Europese titel ontsnapte haar telkens opnieuw. In Boekarest hoopt ze die lacune op te vullen.

     

    Het gaat Gilis in ieder geval voor de wind, want zowel tegen de Duitse Beinhard als de Spaanse Gomez liet ze geen set liggen. In de halve finales blijven voor de rest nog 3 Françaises over: Melissa Alves, de volgende, tegenstander van Gilis, en Coline Aumard en Enora Villard. Die laatste schakelde Tinne Gilis, de zus van Nele, uit na een spannende wedstrijd. Tinne wordt nu verwezen naar de strijd voor de plaatsen 5 tot 8.