Defensieve zorgen bij Manchester City: Laporte is maanden out

  Aymeric Laporte wordt afgevoerd tegen Brighton.

  Aymeric Laporte wordt afgevoerd tegen Brighton.

  Kopzorgen voor Manchester City en coach Josep Guardiola: Aymeric Laporte is woensdag geopereerd aan zijn rechterknie en zal in 2019 niet meer in actie komen. Door de blessure van Laporte heeft City momenteel maar één fitte centrale verdediger meer over.

  Ayemeric Laporte liep afgelopen weekend een knieblessure op in de wedstrijd tegen Brighton. Het verdict was zwaar voor de 25-jarige Fransman, die vorige week door Guardiola nog de "beste linksvoetige centrale verdediger in Europa" genoemd werd: het kraakbeen en de meniscus in zijn rechterknie waren geraakt.

   

  Laporte ging woensdag onder het mes in Barcelona en heeft volgens kenners enkele maanden nodig om te herstellen. Wellicht komt hij dit kalenderjaar niet meer in actie. "De operatie is goed verlopen. We wensen Aymeric een spoedig herstel", laat City weten.

   

  Door de lange onbeschikbaarheid van Laporte zit Manchester City nu wel erg krap in de centrale verdedigers, ook al omdat de Engelse kampioen afgelopen zomer geen vervanger haalde voor Vincent Kompany.

   

  Nicolas Otamendi, vorig seizoen eigenlijk 4e keuze, is de enige centrale verdiger die momenteel fit is. John Stones ligt immers ook in de lappenmand met een dijblessure. Middenvelder Fernandinho zal nu zijn team moeten depanneren in de verdediging. Dat deed hij zaterdag ook al tegen Brighton.