Nederlandse kampioene Wiebes oppermachtig in de sprint

  Lorena Wiebes

  Lorena Wiebes troeft iedereen af in de sprint.

  De eerste rit in de Ladies Tour is uitgedraaid op een klinkende zege voor Lorena Wiebes. De Nederlandse kampioene zette iedereen te kijk in de massasprint in Weert. Annemiek van Vleuten blijft leidster ondanks een valpartij.

  De eerste etappe van de Nederlandse WorldTour-koers werd snel opgeschrikt door enkele tuimelpertes. Annemiek van Vleuten - dit jaar winnares van de Giro Rosa, Strade Bianche en Luik - was een van de slachtoffers in Nederlands Limburg. De leidster beet door en reed de rit uit met een gescheurde broek.

   

  Na de resem valpartijen probeerden enkele rensters de sprint te ontlopen. Dat lukte niet. Kirsten Wild en Nederlands kampioene Lorena Wiebes daagden mekaar uit. Die laatste won de massasprint met twee fietslengtes voorsprong in Weert.

   

  Voor Wiebes is het al haar 13e zege van het jaar. In ons land won de 20-jarige Nederlandse Nokere Koerse, de Flanders Diamond Tour en een rit in de BeNe Ladies Tour.

  Ladies Tour (WT-Ned)

  Top 5 rit 1:

  1. Lorena Wiebes (Ned) - 123 km in 2u59'02"
  2. Kirsten Wild (Ned)
  3. Letizia Paternoster (Ita)
  4. Amy Pieters (Ned)
  5. Chiara Consonni (Ita)

   

  Top 5 klassement:

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - in 3u04'06"
  2. Lorena Wiebes (Ned) - op 3"
  3. Letizia Paternoster (Ita) - 4"
  4. Lisa Klein (Dui) - 6"
  5. Lucinda Brand (Ned) - 7"

   

  De komende dagen staan er nog 4 ritten op het programma.