Colombiaanse tourwinnaar Egan Bernal mag voor de eerste keer naar het WK

  Egan Bernal

  Schiet Bernal ook raak op het WK?

  Winnaar van de Ronde van Frankrijk, Egan Bernal (22), zal met Colombia voor de 1e keer deelnemen aan het WK. Bernal en leden van de Colombiaanse wielerfederatie werden ontvangen op de Britse ambassade in Bogota, zo meldt de Colombiaanse wielerfederatie.

  Bernal is dus zeker van zijn stek voor het WK,  dat op zondag 29 september plaatsvindt in en rond Harrogate in de streek Yorkshire (Groot-Brittannië). Op het veeleisende parcours van 285 km wordt hij het speerpunt van de Colombiaanse selectie. Na de Vuelta wordt de rest van het Colombiaanse team bekendgemaakt. 

   

  Bernal nam in het verleden reeds deel aan het WK mountainbike met een zilveren medaille (2014) en een bronzen plak (2015) op de World Junior Mountainbike Championships.

   

  Het WK in Yorkshire staat gepland van zondag 22 september tot en met zondag 29 september.