Van Zandweghe: "Ticket voor Tokio betekent zoveel meer dan WK-brons"

  De Belgen mogen naar Tokio.

  Niels Van Zandweghe en Tim Brys hebben zich afgelopen weekend op het WK roeien in Linz geplaatst voor de Olympische Spelen. Het Belgische duo won de B-finale. "We zijn keikoppen en geven nooit op."

  Het ticket voor de Spelen hing aan een zijden draadje nadat Niels Van Zandweghe en Tim Brys de A-finale gemist hadden. In de B-finale slaagden ze in hun missie: winnen (goed voor de 7e plaats op het WK), meteen goed voor een ticket voor Tokio.

   

  "We hebben een moeilijke week achter de rug", vertelt Van Zandweghe. "We hebben niet echt geluk gehad, zeker in de halve finales, waar de loting superzwaar was. Maar het is ongelofelijk hoe we ons mentaal konden opladen om als ploeg toch het verschil te maken in de B-finale."

   

  "Het was onze eerste B-finale ooit als duo. Mentaal was dat dus een enorme tik. Maar we zijn keikoppen en geven nooit op. Ik ben heel trots op hoe we het hebben aangepakt."

   

  "Ik voelde na de finale vooral opluchting en vermoeidheid. Ik denk niet dat ik al zo diep ben geweest. We kunnen ons nu een jaar in rust voorbereiden op de Spelen."

   

  "De afgelopen 3 jaar zijn heel goed geweest. Als we volgend jaar rustig kunnen opbouwen, dan kunnen we nog een stap zetten en komen we hopelijk in de buurt van het olympische podium."

   

  Vorig jaar werd het Belgische duo 3e op het WK, maar een medaille zat er in Oostenrijk dus niet in. "Maar dat we zeker zijn van de Spelen betekent zoveel meer dan het brons van vorig jaar. Ik ben zeker niet teleurgesteld", besluit Van Zandweghe.

  Vreugde bij Brys en Van Zandweghe: