• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin: "Ik moet proberen om Federer uit zijn comfortzone te halen"

  Twee jaar geleden kon Goffin Federer kloppen in de halve finales van de Masters.

  In de achtste finales van de US Open neemt David Goffin het op tegen vijfvoudig winnaar Roger Federer. Onze landgenoot, opnieuw in de top 15 van de wereld, beseft dat het een moeilijke opdracht wordt maar wil voluit zijn kansen verdedigen. 

  Na zijn gewonnen partij tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta verwacht Goffin tegen Federer "een compleet andere wedstrijd met veel variatie". "Federer beschikt over zoveel wapens in zijn spel. Het komt erop aan om me aan alles aan te passen, en dat is moeilijk", kijkt de Belgische nummer 1 vooruit.

   

  "Ik moet mijn spel blijven spelen maar ik moet dat tot in de perfectie doen, dat is alles. Wanneer Federer in zijn comfortzone zit, kan bijna niemand hem verslaan."

   

  Negen keer speelden Goffin en Federer tegen elkaar, één keer won de Luikenaar. Dat gebeurde eind 2017 in de halve finales van de ATP Finales in Londen. Dit jaar speelden beiden de finale van het grastoernooi in Halle. Federer trok aan het langste eind. 

  Ik moet mijn spel blijven spelen maar ik moet dat tot in de perfectie doen. Wanneer Federer in zijn comfortzone zit, kan bijna niemand hem verslaan.

  David Goffin

  Federer uit frustratie na duel tegen Evans

  In een persbabbel na zijn wedstrijd tegen de Brit Evans, van wie hij makkelijk won, reageerde Federer licht geërgerd. De Zwitser is de beweringen dat hij een gunstiger speelschema zou krijgen beu. Evans erkende zijn meerdere in Federer, maar hekelde achteraf het feit dat hij 18 uur na zijn vorige partij al opnieuw de baan op moest.

   

  De Brit suggereerde eveneens dat drie spelers mee mogen bepalen wanneer ze spelen. Dat werd niet echt gesmaakt door de Zwitser: "Ik ben het beu te moeten aanhoren dat ik de lijnen uitzet. Ik heb dit al te vaak gehoord. Het zijn het toernooi en de TV-stations die het speelschema bepalen." 

   

  "Het is tennis, het is entertainment en "de show must go on". Het geluk was aan mijn zijde en ik begrijp de frustraties van Danny", toonde Federer ook begrip voor de Brit.