• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgen zakken weg na cross-country en zien olympische droom wegdrijven

  Gisteren kwamen de Belgen al in actie in de dressuur.

  De Belgische eventingruiters zijn na de tweede dag op het EK van de 3e naar de 7e plaats gezakt. Na de cross-country telt ons land nu 146,6 punten. Ondanks de mindere prestatie hebben de Belgen wel nog steeds virtueel hun ticket voor Tokio 2020 beet.

  Het hoofddoel van de Belgen op het EK in Duitsland is een ticket voor de Olympische Spelen. Daarvoor moeten ze bij de beste twee landen eindigen die nog niet geplaatst zijn voor Tokio. En na dag 2 lijkt dat een moeilijke opgave te zullen worden.

   

  België moet op dit moment Italië en Zweden voor zich dulden en het verschil met beide landen bedraagt al meer dan 40 punten. Zondag staat de jumping op het programma.

   

  In het algemeen klassement zijn de Belgen na de cross-country weggezakt. Na het eerste onderdeel, de dressuur, stond België op plaats drie. Maar met 146,6 punten is dat nu plaats zeven geworden. Individueel is Lara de Liedekerke-Meier met 33,3 punten en een 17e plaats de beste Belgische. Laura Loge werd in de cross-country uitgesloten.