Klasse-interview Refaelov: "Ik verwijt de ref of AZ niets, dit is gewoon dom"

  Refaelov voor de microfoon van Sporza.

  Voor Antwerp leek tegen AZ alles mis te lopen wat kon mislopen. Lior Refaelov zocht geen excuses na de match. Hij besefte dat de ploeg de hand diep in eigen boezem moest steken. Trainer Laszlo Bölöni haalde zelfs een citaat van de Dalai Lama boven.

  Lior Refaelov zwoegde samen met zijn (overgebleven) ploegmaats 81 minuten om de Europese droom levend te houden voor Antwerp, maar 10 minuten na zijn wissel slikte Antwerp de 1-1-gelijkmaker in de extra tijd. Daarna was het kalf verdronken.

   

  "Dat is voetbal. Ik ben heel trots op de spelers die op het veld stonden", begon hij zijn interview met een positieve noot. "Ik heb voor hen geapplaudisseerd in de kleedkamer. Ze hebben zo hard gewerkt. We speelden goed en waren het betere team. Zelfs met 10 spelers. Het is heel pijnlijk om op deze manier te verliezen".

   

  "Wat er gebeurde noem ik zelfs niet een fout. Het is gewoon dom. Van Mbokani verwacht ik dat hij zich veel beter gedraagt met al zijn ervaring. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer hij voor het laatst een tackle deed de laatste maanden. En dan opeens dat. Het was geen verantwoordelijk gedrag."

   

  "Voor Lamkel Zé is het niet de eerste keer dat hij dit soort fouten maakt. Hij is een fantastische speler, maar sorry, dit was heel dom. Dit moeten we onszelf aanwrijven. Ik verwijt de ref niets. Ik verwijt het andere team niets. Dit was gewoon dom. We zullen mentaal oplapwerk hebben. Hopelijk raken we klaar voor de competitie."

  Bölöni: "Het is moeilijk om dit soort dingen een plaats te geven"

  "Ik voel me heel erg verslagen", reageert Antwerp-coach Laszlo Bölöni. "Daar heb ik veel redenen voor, omdat er een einde komt aan een avontuur dat zo goed was begonnen en mooi was."

   

  "De manier waarop het eindigt... ik wou zeggen dat we die niet hebben verdiend. Maar op een bepaalde manier hebben we het wel verdiend."

   

  "In de eerste helft hebben we nooit een probleem gehad in de zestienmeter. De fout van Mbokani is niet uit te leggen. Op dit niveau... als je die eerste fout al maakt. Dan moet je controle houden, want je team heeft je nodig. Dan maken we 1-0 en werden we niet weggeblazen. Om dan op deze manier je ploeg in de steek te laten."

   

  "Morgen moeten we het hoofd opnieuw rechten, maar het is moeilijk om dit soort dingen een plaats te geven, want zelfs met 9 hielden we stand tot de laatste seconden. We hadden een grote stap kunnen zetten op de Europese scène. We verdienden het en ons publiek verdiende het."

   

  "Of het moeilijk wordt om hier snel van te herstellen? De Dalai Lama heeft gezegd: "Vallen is te begrijpen, maar niet rechtstaan is een grote fout."" 

  Batubinsika: "Het pijnlijkste is dat we de gelijkmaker op het einde slikken"