• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arnauld Mercier moet punten pakken bij Waasland-Beveren

  Arnauld Mercier.

  Wat al eerder in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd. Waasland-Beveren heeft deze ochtend de komst van Arnauld Mercier bekendgemaakt. De 47-jarige Fransman moet Waasland-Beveren uit de gevarenzone halen.

  Waasland-Beveren nam maandag na 1 op 15 afscheid van Adnan Custovic. Komend weekend neemt assistent Dirk Geeraerd nog de honneurs waar tegen Charleroi, maar de rode lantaarn heeft intussen al een vervanger gevonden.

   

  Het legt zijn lot in de handen van Arnauld Mercier. De 47-jarige Fransman was sinds begin dit jaar technisch directeur bij amateurclub Seraing. Mercier is ook ex-trainer van Roeselare.

   

  Waasland-Beveren, momenteel de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, stelde vanmorgen zijn coach officieel voor, maar het nieuws was eigenlijk al bevestigd door Seraing. De amateurclub bevestigde namelijk gisteren al dat Mercier aan de slag zou gaan als T1 in het Waasland.

  "Samen aan mooi verhaal schrijven"

  "Als trainer staat hij bekend voor zijn aanvallende stijl. Communicatie is een heel belangrijke factor bij hem. We kijken ernaar uit om met Arnauld samen te werken", laat de club weten op de eigen website.

   

  Mercier, die vanaf maandag de trainingen zal leiden, geeft aan veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. "Ik wil de club terug te brengen waar ze thuishoort en dat is niet de positie waarin die nu vertoeft. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club mij geeft en hoop dat niet te beschamen. Samen kunnen we een mooi verhaal schrijven, want er zit voldoende kwaliteit in deze spelersgroep en ik geloof ook in hen. Natuurlijk ligt er veel werk op de plank maar dat deert mij niet. Dit hoort bij het vak van trainer."