• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen WK-paniek bij 400m-atleten: "Er zullen nog minima gelopen worden"

  De Belgen konden zich voorlopig nog niet plaatsen voor het WK.

  De Belgen konden zich voorlopig nog niet plaatsen voor het WK.

  Een maand voor de start van het WK atletiek heeft nog geen enkele Belgische 400m-loper de limiet gelopen. Coach Jacques Borlée heeft vertrouwen in zijn discipelen. "Ik heb een goed gevoel voor het BK en de Memorial", vertelt hij.

  De tijd begint toch stilaan te dringen voor de 400m-lopers. Toch lijkt Jacques Borlée zich niet al te veel zorgen te maken. "Ik blijf rustig. Mijn atleten werken heel goed. Ik heb een goed gevoel voor het BK dit weekend en de Memorial. Ik verwacht dat 1 à 2 atleten de limiet zullen lopen", zegt Borlée.

   

  "Jonathan (Borlée, red) doet het op training heel goed, al is dat natuurlijk niet hetzelfde als een wedstrijd. Ook Kevin komt terug en traint nu goed. Een 400 meter lopen is heel speciaal. Alles moet perfect zijn, anders verlies je meteen een seconde."

   

  "We focussen nu op het WK in Doha, ook al is de programmatie dit seizoen niet perfect. Maar ik ben ervan overtuigd dat er in de komende maand nog minima gelopen zullen worden en dat de atleten in Qatar in vorm zullen zijn."

  Sacoor: "Overtuigd dat het nog zal lukken"

  Naast de broers Borlée is ook Jonathan Sacoor nog steeds op zoek naar de WK-limiet. Die bedraagt 45"30, terwijl Sacoors beste tijd van het seizoen 46"09 is. "Als ik me dit weekend niet plaats op het BK, zal het volgende week op de Memorial zijn", zegt de bijna 20-jarige Sacoor vol vertrouwen.

   

  "Ik heb een moeilijk seizoensbegin achter de rug, maar op training gaat het momenteel veel beter. Ik ben er zeker van dat mijn vorm even goed is als vorig jaar. Ik ga er alles aan doen om de limiet te lopen en ben ervan overtuigd dat het ook gaat lukken."

  Jonathan Sacoor

  Jonathan Sacoor