• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antoine Griezmann: "Ik wou gewoon doen zoals Messi op training"

  Antoine Griezmann

  Antoine Griezmann met zijn knipoog naar LeBron James.

  Antoine Griezmann heeft in zijn debuut in Camp Nou als speler van Barcelona zijn visitekaartje afgegeven. Met twee goals zette hij Barcelona op weg naar de zege tegen Betis. En hij had twee "imitaties" in huis.

  Het zag er even niet goed uit voor Barcelona gisteren tegen Betis. Na de nederlaag op de openingsspeeldag bij Bilbao kwam het 0-1 achter tegen Betis in Camp Nou en het miste al Messi, Suarez en Dembélé.

   

  Gelukkig voor de Catalaanse trots stond iemand anders op: Antoine Griezmann maakte de heerlijke 1-1 en 2-1. "Als een ploeg zo veel toppers mist, dan moet de hele ploeg een tandje bijzetten. Alleen kan ik niets forceren. Als ik scoor of een assist geef, dan is dat dankzij mijn ploegmaats", bleef de Fransman bescheiden.

   

  "Ik heb echt genoten van ons spel tegen Betis, we dwongen heel veel kansen af. Ik hoop dat het elke wedstrijd zo zal zijn." Griezmann kreeg ook complimenten voor zijn heerlijk gekruld schot bij de 2-1. "Ik heb dat Messi zo vaak zien doen op training, ik wou hem gewoon nadoen."

   

  Daarna had Griezmann ook een imitatie in huis bij zijn viering. Hij kreeg glitterconfetti van een medewerker en gooide dat in de lucht dicht bij de Barcelona-fans. "Ik hou van het ritueel van LeBron James in de NBA en ik probeerde hem te imiteren."

  De tweede goal van Griezmann en zijn viering

  "Het was een belangrijke dag voor Antoine"

  Griezmann heeft ook zijn coach gelukkig gemaakt gisteren. "Ik moet toegeven dat het een belangrijke dag was voor Antoine. Met al die afwezigen verwachtte iedereen heel veel van hem", zegt Ernesto Valverde.

   

  "Maar hij had de perfecte reactie in huis op die uitdaging. Hij liet zich uitzakken op het middenveld om te helpen, maar was ook beslissend met zijn goals. Dat hij gescoord heeft bij zijn debuut in Camp Nou is fantastisch voor ons. Het zal hem veel vertrouwen geven."