Plonsbadje verpest tijdrit Jumbo-Visma in Ronde van Spanje

  wielrenners Jumbo-Visma

  Na een schuiver is de ploegentijdrit van Jumbo-Visma om zeep.

  De ploegentijdrit van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma is in het water gevallen door een lek zwembadje. "Op 500 meter van het parcours was een kind aan het spelen", legt ploegleider Addy Engels uit.

  Kopman Primoz Roglic heeft gisteravond kostbare tijd verloren. Na een schuiver in de ploegentijdrit staat de sterke Sloveen van Jumbo-Visma al op 40 seconden van zijn concurrent Miguel Angel Lopez van Astana.

   

  "Er lag ineens water op de weg in een van de bochten, wat er eerder bij de verkenning niet lag", vertelt Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels, die verhaal is gaan halen.

   

  "De Vuelta-organisatie is bij het huis geweest waar het water vandaan kwam. Dat staat op 500 meter van het parcours, op een steile helling die recht naar de rotonde op de weg loopt. Daar was een kind aan het spelen in een plastic zwembad dat is stukgegaan. Daardoor kwam al dat water ineens naar beneden."

   

  Ook Team Emirates van kopman Fabio Aru ging met vrijwel de gehele ploeg in dezelfde bocht onderuit. Vooral de sprinter van de ploeg, Fernando Gaviria, kwam met de nodige schaafwonden over de finish.

  Het water liep over een steile helling recht naar de rotonde op de weg.

  Ploegleider Addy Engels

  Beelden van de valpartijen: