19 mensen opgepakt in Enschede, 4 daarbij met zand verzwaarde handschoenen

  Veel volk was er niet in het stadion.

  Veel volk was er niet in het stadion.

  Niet de aangekondigde volkstoeloop maar een bescheiden aantal Antwerp-fans heeft donderdag de trip naar Enschede in Nederland gemaakt. Dat ze niet welkom waren, wisten ze. De politie heeft uiteindelijk 18 Antwerpenaren aangehouden bij de vele controles in en rond de stad.

  AZ-Antwerp vond gisterenavond plaats in het stadion van FC Twente, in Enschede. Supporters van Antwerp waren niet welkom, in de stad noch het stadion.

   

  Toch waren op de sociale media verschillende boodschappen te lezen om "en masse" de oversteek naar Enschede te maken. Die oproep viel grotendeels in dovemansoren, want toen puntje bij paaltje kwam, bleken slecht enkele tientallen Antwerp-fans ter plaatse.

  Veel politie:

  Politie neemt 19 mensen mee

  Het bleef dan ook relatief rustig in Enschede, zowel aan het stadion als in het centrum van de stad.

   

  De politie was opgetrommeld om de binnenrijdende auto's te controleren en daarbij werden enkele tientallen auto's met een Belgische nummerplaat staande gehouden.

   

  Bij de controles werden in totaal 19 mensen opgepakt. 4 van hen hadden met zand verzwaarde handschoenen bij zich, eentje een honkbalknuppel en de andere 14 moesten mee omdat ze de aanwijzingen van de politie negeerden. De 14 waren de stad uitgestuurd bij een eerste waarschuwing, maar waren teruggekeerd.

  Rustige binnenstad:

  Ook rust aan het stadion:

  Antwerpenaar: "Ik ben niet welkom in Enschede":

  Vreemde taferelen in zo goed als leeg stadion

  O ja, er werd ook nog gevoetbald in Enschede. AZ en Antwerp hielden het op een 1-1-gelijkspel. Er zaten 4.000 mensen in het stadion dat ruim 30.000 toeschouwers kan herbergen.

   

  Batubinsika bracht Antwerp net voor de rust op een 0-1-voorsprong, net voor het einde van de wedstrijd stelde Boadu gelijk voor AZ.

   

  Enkele duizenden fans gaven er de voorkeur aan de match op een groot scherm te bekijken op de Bosuil zelf. Daar zat de sfeer er goed in.

  Vreemd beeld: