• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp kan tevreden zijn, maar het had ook meer kunnen zijn tegen AZ

  terugwedstrijd 4 - 1
  1. 40' - Doelpunt - Dylan Batubinsika (0 - 1)
  2. 26' - Geel - Teun Koopmeiners
  1. 90+5' - Verv. Didier Lamkel Ze door Alexis De Sart
  2. 90+4' - Geel - Oussama Idrissi
  3. 90+4' - Geel - Didier Lamkel Ze
  4. 88' - Geel - Sinan Bolat
  5. 86' - Geel - Ron Vlaar
  6. 83' - Doelpunt - Myron Boadu (1 - 1)
  7. 77' - Verv. Jonas Svensson door Bjørn Johnsen
  8. 76' - Verv. Lior Refaelov door Dino Arslanagic
  9. 74' - Geel 2 - Aurélio Buta
  10. 69' - Verv. Pantelis Hatzidiakos door Yukinari Sugawara
  11. 67' - Verv. Ivo Rodrigues door Geoffry Hairemans
  12. 64' - Geel - Dieumerci Mbokani
  13. 61' - Verv. Thomas Ouwejan door Albert Gudmundsson
  14. 50' - Geel - Calvin Stengs
  15. 48' - Geel - Aurélio Buta

  Antwerp heeft een gunstig resultaat behaald tegen AZ in de heenmatch van de vierde voorronde van de Europa League. Al zat er ook wel meer in. Het rood van Buta deed zijn ploeg pijn in de slotfase. Het belooft nog een open match te worden volgende week, want een clash van stijlen leverde een evenwichtige match op.

  Bekijk het late journaal met een verslag van AZ-Antwerp (1-1):

  AZ - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp begint goed aan de tweede helft en komt bijna op 0-2. Het schot van Refaelov strandt op de paal. Anders is het volgens ons boeken toe in deze match en misschien zelfs al voor de terugmatch.
  • Man van de Match: Het is moeilijk om er een iemand uit te pikken, maar je kan er niet naast kijken dat Mbokani met een assist opnieuw betrokken was bij de goal van Antwerp.
  • Opmerkelijk: Antwerp zet zonder 12e man een goed resultaat neer. De discussie is daarmee hopelijk afgesloten.

  Antwerp en AZ houden terugmatch spannend

  Gezien de omstandigheden zouden we het eigenlijk niet mogen schrijven, maar jammer genoeg voor de Antwerp-fans hadden de afwezigen ongelijk voor deze partij. AZ-Antwerp was een leuke match.

   

  Beide ploegen wilden voetballen en lieten ook voetballen. Druk op de bal was er niet altijd. Na een goed begin van Antwerp met een kanonskogel van Juklerod en een schot van Refaelov nam AZ de controle. Het legde zuivere combinaties op de mat en Antwerp had problemen met de vele positiewissels.

   

  Bolat stond oog in oog met spits Boadu. De Laet zette nog net een been tegen een bijna gemaakt doelpunt van uitblinker in de eerste helft Stengs en toen Bolat en De Laet omspeeld waren, schoot Boadu een derde grote kans in het zijnet.

   

  De goal van Antwerp viel uit de lucht. Laat dat nu net een terrein zijn waar Mbokani zich prima thuisvoelt. Hij kopte een afvallende bal richting tweede paal, waar iedereen Batubinsika was vergeten. Die scoorde gevleid de 0-1.

   

  In de tweede helft zakte het niveau. AZ had het balbezit, maar Antwerp had de beste kansen. Heel mooi samenspel van Refaelov en Batu leverde bijna de 0-2 op, maar de Israëliër trof de paal. Doelman Bizot (ex-Genk) redde met de voet een knal van Lamkel Zé.

   

  De ommekeer kwam in minuut 74. Buta pakte zijn tweede gele kaart. Bijzonder dom als je weet dat zijn eerste kaart er kwam na te fel doorjagen in het strafschopgebied van AZ in minuut 48. AZ zette nog alles op alles en werd beloond. De Laet kon de snelle Idrissi niet bijhouden en Arslanagic zag spits Boadu de voorzet voor zijn neus binnen tikken: 1-1. Gezien de uitslag en de opstootjes in de slotfase belooft het nog een zinderende terugmatch te worden.

  De Laet: "We hebben gescoord en dat is wat we wilden"

  Ritchie De Laet zorgde voor een nuchtere analyse na de match. "Als we de 0-2 kunnen maken, ga je met een beter gevoel van het veld. Anderzijds hebben we een goal gemaakt hier. Dat wilden we voor de match, dus dit is een goede uitgangspositie. Het was een gevecht, maar dat wisten we."

   

  "Nederlandse ploegen zijn altijd goed voetballende ploegen, maar we zijn er goed mee omgegaan. Behalve op een paar voorzetten, hebben we ze beperkt tot afstandsschoten. Elf tegen elf was het al moeilijk omdat ze veel bewogen, maar met tien kwam er nog meer ruimte voor hen."

   

  Hij kwam nog een laatste keer terug op de heisa rond het reisverbod voor Antwerp-fans."Volgende week hebben we onze fans opnieuw achter ons. Natuurlijk hebben we ze gemist. Om eerlijk te zijn vond ik de hele situatie belachelijk. We hebben hevige fans, maar ik denk niet dat ze dat hier in Nederland niet gewoon zijn. Als ze dat niet aankunnen, zal AZ nog schrikken volgende week."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Antwerp, Alexis De Sart erin, Didier Lamkel Ze eruit
  3. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Antwerp behaalt een gunstig resultaat tegen AZ, al zat er ook wel meer in. Het belooft nog een open match te worden volgende week, want beide ploegen waren elkaar waard vanavond.
  4. Gele kaart voor Oussama Idrissi van AZ tijdens tweede helft, minuut 94
  5. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Het bordje van drie minuten extra tijd gaat in de lucht terwijl het spel even stil ligt omdat Lamkel Zé op de grond is blijven liggen. Ondertussen wordt in de herhaling duidelijk dat Middtsjo heeft nagetrapt bij Lamkel Zé. .
  7. tweede helft, minuut 88. Bange momenten. Het is toch nog afzien voor Antwerp. Bijna lijkt Johnsen te scoren, maar zijn schot is geraakt. Antwerp is de controle kwijt.
  8. Gele kaart voor Sinan Bolat van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 88
  9. Gele kaart voor Ron Vlaar van AZ tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 85. Antwerp moet overleven. Antwerp heeft nog maar een missie: het fluitsignaal halen zonder tweede tegengoal. AZ drukt. Nagelbijten voor Bölöni en co.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Myron Boadu van AZ. 1, 1.
  12. tweede helft, minuut 81. De gelijkmaker van AZ: 1-1. Antwerp slikt de gelijkmaker. De Laet kan de snelle Idrissi niet volgen en Boadu duwt voor de neus van Bolat en Arslanagic de voorzet in doel. Geen ramp natuurlijk voor Antwerp, maar wel erg jammer.
  13. tweede helft, minuut 78. AZ lijkt zijn slotoffensief te hebben ingezet. Idrissi knijpt naar binnen voorbij drie Antwerp-spelers. Zijn schot wijkt gelukkig af en wordt een raapbal voor Bolat. .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij AZ, Bjørn Johnsen erin, Jonas Svensson eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Er wordt volop gewisseld. Het laatste kwartier belooft nog spannend te worden. De intensiteit is helemaal terug in de match en beide trainers reageren met vers bloed. Arslanagic komt voor defensieve versterking zorgen. Refaelov verdwijnt. .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Dino Arslanagic erin, Lior Refaelov eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Bizot voorkomt de 0-2. Lamkel Zé laat zijn linkervoet spreken met een schot van ver. Bizot houdt de thuisploeg recht. Het lijkt nog een spannend slot te gaan worden.
  18. Tweede gele kaart voor Aurélio Buta van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 74
  19. tweede helft, minuut 72. Rood voor Buta. Slecht nieuws voor Antwerp. Het moet nog zo'n 20 minuten voort met een man minder. Buta krijgt een tweede gele kaart. Deze kaart is logisch, maar zijn eerste kaart was heel dom, want opgehaald in het strafschopgebied van AZ daarstraks.