Louwagie na transfer van Kums: "Gent is op de goeie weg"

  Kums bij zijn vorige verblijf in Gent.

  Kums bij zijn vorige verblijf in Gent.

  Met de komst van Laurent Depoitre en de huur van Sven Kums onderstreept AA Gent zijn duidelijke ambities voor dit seizoen. "We hebben vorig seizoen veel kritiek gekregen, maar we hebben nu stilaan een goed uitgebalanceerd geheel", zegt manager Michel Louwagie over de Gentse transferpolitiek.

  "Kums? Dubbele bezetting voor ruit op het middenveld"

  "We willen een dubbele bezetting voor elke positie", zegt Michel Louwagie over kampioenenmaker Sven Kums, die gehuurd wordt van Anderlecht en dus terugkeert naar de club waar hij in 2015 kampioen werd.

   

  "Zo moet je de transfer van Kums dus ook bekijken. We spelen met een ruit op het middenveld. Daar moet je dan in principe 8 spelers voor hebben."

   

  "Die hadden we na het vertrek van Anderson Esiti en Birger Verstraete niet. We waren op zoek naar een extra speler en toen enkele dagen geleden duidelijk werd dat een huur van Kums mogelijk werd, hebben we de knoop doorgehakt."

   

  "We krijgen stilaan een goed uitgebalanceerd geheel en dat was het doel", vervolgt Louwagie. "Vorig jaar hebben we redelijk veel kritiek gekregen, want er waren veel spelers vertrokken."

   

  "Maar dat was het einde van een periode, die begonnen was met de titel, daarna de Champions League en de Europa League. Je moet dan aan een nieuwe ploeg bouwen. Nu zijn we op de goeie weg en we krijgen meer en meer vertrouwen."

  "Bronn? Alles hangt af van de markt, niet van ons"

  Zal er op uitgaand vlak nog iets gebeuren? Blijft verdediger Dylan Bronn? "We willen alle goeie spelers houden. Maar hoe meer voorstellen uit het buitenland, hoe meer de spelers kunnen verdienen en hoe moeilijker het wordt om de speler tegen te houden."

   

  "Alles hangt af van de markt, niet van ons. We willen Bronn houden, maar er zijn altijd clubs die nog op zoek zijn en die in paniek bepaalde sommen neerleggen die de speler en AA Gent niet kunnen weigeren. Dan is het onmogelijk om je speler te houden. Maar tot op vandaag hebben we dat voor Bronn nog niet gezien."

  Kums op Instagram: