Andy Murray tennist in Antwerpen: "Was een droom om hem op de affiche te krijgen"

  Begin dit jaar maakte Murray na een heupoperatie zijn comeback in het dubbelspel, sinds kort ook in het enkelspel.

  De organisatie van de European Open heeft de komst van Andy Murray naar het Belgische ATP-toernooi in Antwerpen bekendgemaakt. De 32-jarige Schot is een grote naam op de deelnemerslijst. "Dit gaat een enorme boost geven aan het toernooi", zegt toernooidirecteur Dick Norman. 

  Na een tweede heupoperatie begin dit jaar timmert Murray aan een comeback. In eerste instantie speelde de drievoudige grandslamwinnaar alleen dubbelwedstrijden, maar sinds kort waagt hij zich opnieuw aan het enkelspel. 

   

  De terugkeer van Murray verloopt moeizaam: zowel in Cincinnati als in Winston-Salem ging de tweevoudige olympische kampioen meteen onderuit. Op de ATP-ranking is de voormalige nummer 1 weggezakt naar plaats 329. 

   

  Toernooidirecteur Dick Norman is in zijn nopjes: "Andy Murray is één van de "big four" van het tennis de voorbije 10 jaar. Het was al langer een droom om hem op de affiche te krijgen in Antwerpen. Na enkele weken van intensieve onderhandelingen zijn we dit jaar in ons opzet geslaagd. Dit gaat een enorme boost geven aan de uitstraling van het toernooi en ik roep tennisfans op om in oktober massaal te komen kijken."

   

  Murray verkoos Antwerpen boven de toernooien van Moskou en Stockholm in dezelfde periode. "Het is natuurlijk dicht bij huis voor hem en hij heeft goede herinneringen aan ons land na de Daviscupwinst enkele jaren geleden", aldus Norman. Murray zal geen wildcard aanvragen maar gebruik maken van zijn protected ranking-statuutin het kader van zijn langdurig blessureleed. 

  Dit gaat een enorme boost geven aan de uitstraling van het toernooi en ik roep tennisfans op om in oktober massaal te komen kijken.

  Dick Norman

  Oud-tennisspeler Dick Norman (m) is toernooidirecteur in Antwerpen.

  Ook Goffin, Darcis en Monfils in Antwerpen

  De European Open is dit jaar toe aan zijn vierde editie. Ook David Goffin, Steve Darcis, de Fransman Gaël Monfils en de Argentijn Diego Schwartzman bevestigden hun deelname al. Vorig jaar won de Brit Kyle Edmund door in de finale Gaël Monfils te verslaan.