Lokeren-coach De Boeck vraagt geduld: "We zijn nog aan het bouwen"

  Glen De Boeck

  Glen De Boeck reageert ontgoocheld in de match Union-Lokeren, die eindigde op 3-1.

  Met 1 op 9 heeft Lokeren zijn start in de Proximus League helemaal gemist na de 3-1-nederlaag bij Union. Keeper Davino Verhulst en coach Glen De Boeck beseffen dat er nog werk is. "Binnenskamers zijn we goed bezig."

  Meteen na de wedstrijd sprak Davino Verhulst de ontgoochelde supporters van Lokeren toe. "Ik begrijp dat ze het moeilijk hebben, maar ik heb gezegd dat ze een beetje geduld moeten hebben", zegt de aanvoerder van Lokeren in afwezigheid van Killian Overmeire.

   

  "We zijn binnenskamers goed bezig en dat moeten we nu naar buiten kunnen brengen. Maar dat kan niet in een vingerknip. Ik hoop dat de supporters begrijpen dat het even moeilijk is voor ons als voor hen."

   

  De degradant had zich zijn start in de Proximus League anders voorgesteld. "Het is een grote aanpassing en op het vlak van agressiviteit moeten we uit een ander vaatje tappen. We weten dat we aan bepaalde zaken hard moeten werken en dat gaan we bespreken. We moeten ervoor zorgen dat we er zo snel mogelijk staan en punten kunnen pakken."

  "Sinds de overname is er veel veranderd in Lokeren"

  De ontgoocheling was ook groot bij Glen De Boeck, die zijn ploeg enkele open kansen zag missen. "Er is een aantal zaken belangrijk in een voetbalmatch. Ten eerste is dat agressiviteit en duelkracht, ten tweede geen balverlies lijden op je eigen helft en ten derde moet je de kansen die je krijgt afmaken. En dat hebben we niet gedaan."

   

  De Boeck vraagt net als Verhulst geduld. "We zijn nog aan het bouwen, want sinds de overname is er veel veranderd in Lokeren. We moeten geduld hebben, maar agressiviteit moet een voetballer altijd hebben. Daar zullen we deze week een hartig woordje over praten."

  Bekijk de interviews met Verhulst en De Boeck