Sosa overklast iedereen in slotetappe en wint Ronde van Burgos

  Sosa zegeviert op de slotklim.

  Sosa zegeviert op de slotklim.

  De jonge Colombiaan Ivan Sosa (21) heeft de Ronde van Burgos gewonnen. De renner van Team Ineos, als leider begonnen aan de slotrit, toonde zich op de slotklim sterker dan al zijn concurrenten. 

  De 21-jarige Ivan Sosa kwam deze winter al over naar het grote Ineos (toen nog Team Sky), maar moest toch nog een groot half jaar wachten voordat hij status als toptalent kon verzilveren bij zijn nieuwe werkgever.

   

  Met zijn eindzege in de Ronde van Burgos kroont Sosa zich voor het tweede jaar op rij tot eindwinnaar van de rittenkoers, zijn eerste eindzege in het shirt van Team Ineos.

   

  De jongeling van Team Ineos begon als leider aan de slotetappe, een korte rit van 146 kilometer die uitmondde in een helse klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,6 procent.

   

  Op die slotklim ontbond oud-wereldkampioen Rui Costa (Team UAE) als eerste zijn duivels, maar Sosa zette de Portugees al snel op zijn plaats en vlinderde naar etappe- en eindwinst. Oscar Rodriguez (EUS) en Giro-winnaar Carapaz (Movistar) vervolledigen het podium.

  In juni won Sosa nog een rit in de Route d'Occitanie, maar de jonge Colombiaan moest toen de eindwinst nog laten aan wereldkampioen Valverde. Team Ineos rekent zich intussen rijk, met toptalenten Bernal (Tour-winst), Tao Geoghegan Hart en dus ook Ivan Sosa. 

  Het eindklassement in de Ronde van Burgos