• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bayern München strikt Philippe Coutinho op huurbasis met aankoopoptie

  Coutinho zal Barcelona hoogstwaarschijnlijk verlaten.

  Philippe Coutinho (27) slaat na 1 seizoen de deuren al achter zich dicht bij FC Barcelona. De Braziliaanse middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd door Bayern München mét een aankoopoptie. Coutinho landde in januari 2018 in Barcelona maar kon nooit echt een basisplaats veroveren in de ploeg van Ernesto Valverde.

  Er was geen plaats voor Coutinho in de wedstrijdselectie voor de openingsmatch van Barcelona in Spanje. Een teken aan de wand en een van de bestuursleden bevestigde in de rand van die partij ook dat de Braziliaan zal vertrekken. 

   

  Bayern communiceerde gisterenavond dan officieel dat de Braziliaanse creatieve middenvelder overkomt naar de Rekordmeister voor 1 seizoen. De club uit München verworf ook een optie tot aankoop.

   

  Na aankopen Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Ivan Perisic en Jann-Fiete Arp is Coutinho de vijfde aanwinst voor Bayern deze zomer. Sportdirecteur Hasan Salihamidzic is dan ook erg tevreden met de transfer. "Ik moet Barcelona bedanken. Uiteraard zijn er nog enkele details die geregeld moeten worden, maar we zijn zeer gelukkig dat we deze speler naar Bayern kunnen halen."

   

  Philippe Coutinho werd in 2010 door Inter naar Europa gehaald. In januari 2013 vertrok hij naar Liverpool waar hij zou doorbreken. De kleine middenvelder met de fluwelen traptechniek ontpopte zich tot één van de smaakmakers in de Premier League en versierde zo vorig jaar een transfer naar Barcelona. Na een tegenvallend jaar in Spanje kiest hij nu dus voor de Bundesliga.

  Naast de transfer van Coutinho kondigde Bayern gisteren ook nog de komst van Mickaël Cuisance aan. De 20-jaar oude Fransman komt over van Borussia Mönchengladbach, waar hij in 2 seizoenen 35 in actie kwam in de Bundesliga. Hij is ook belofteninternational voor Frankrijk.