• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goots: "Pilsen kon me niet bekoren, ik geef Antwerp 60% kans"

  Antwerp

  Ivo Rodrigues maakte het enige doelpunt in de thuismatch tegen Pilsen.

  Antwerp hoopt vanavond in Pilsen een verlengstuk te breien aan zijn Europa League-avontuur. Het verdedigt in Tsjechië in de return van de 3e voorronde een 1-0-thuiszege. Clubboegbeeld Patrick Goots is optimistisch gestemd. "Antwerp is collectief gewoon sterker."

  "Ik geef Antwerp iets meer dan 60% kans", zegt Patrick Goots, die straks cocommentaar zal geven bij de Antwerpse tv-zender ATV. "Ik was erbij in Brussel en Pilsen heeft mij zeker aanvallend niet echt kunnen bekoren. Al moet je in Europa altijd opletten. Ik hoorde Gert Verheyen zeggen dat Dinamo Kiev tegen Club Brugge nooit 3 keer zou scoren, maar het is toch gebeurd."

   

  "Pilsen heeft heel wat Europese ervaring, maar Antwerp compenseert dat met gedrevenheid en enthousiasme. En spelers als Mbokani, Refaelov, Haroun en Bolat hebben toch ook behoorlijk wat ervaring."

   

  "Ik denk dat Antwerp collectief gewoon sterker is dan Pilsen. Vroeger was het nog vaak gevechtsvoetbal, maar sinds Play-off I zijn ze er voetballend hard op vooruit gegaan. Het is een aangename ploeg om naar te kijken. Als ze op dreef zijn, is het een echte machine. Het zijn spelers die heel goed weten wat ze kunnen en niet kunnen en ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Bovendien heeft Antwerp de voorbije 2 jaar buitenshuis ongelooflijk veel punten gepakt."

   

  Afgelopen weekend ging Antwerp wel onderuit tegen Charleroi. "Maar ik denk niet dat daar iets van zal blijven hangen. Bölöni heeft enkele spelers laten rusten tegen Charleroi, maar ik verwacht tegen Pilsen dezelfde elf als in het Koning Boudewijnstadion."

  600 tickets, maar 3.000 Antwerp-fans: "Hopelijk geen rellen"

  Het befaamde Antwerp-legioen zal in Tsjechië noodgedwongen gedecimeerd zijn. "Het is spijtig dat er maar 600 fans in het stadion mogen. Hun trainer zei na de match in Brussel al dat hij blij was dat ze maar 600 tickets krijgen, want hij kent de impact van de 12e man van Antwerp."

   

  "Ik heb wel gehoord dat er 2.000 à 3.000 fans naar Pilsen zullen trekken. Er is daar blijkbaar een buurtfeest en wie Pilsen zegt, denkt natuurlijk ook aan bier. Ik verwacht onnoemelijk veel ambiance, maar ik hoop toch dat de Antwerp-fans zich waardig zullen gedragen en het niet tot rellen komt."

  Patrick Goots

  Ex-speler Patrick Goots is nog altijd een geliefde figuur bij de Antwerp-aanhang.