Eddy Merckx verlengt titel op topmeeting in New York

  Eddy Merckx versloeg in de finale zesvoudig wereldkampioen Blomdahl.

  Op het Verhoeven driebandentoernooi in New York heeft Eddy Merckx zichzelf als laureaat opgevolgd. Na een indrukwekkende reeks versloeg onze landgenoot in de finale zesvoudig wereldkampioen Blomdahl. 

  Merckx, die in de voorronden al zijn wedstrijden gewonnen had, was bij zijn eerste echte test in de kwartfinale meteen op de afspraak. Hij versloeg een andere landgenoot, Roland Forthomme, met 40-29. In de halve finale maakte Merckx brandhout van zijn Spaanse opponent Daniel Sanchez. 

   

  In de eindstrijd moest de 50-jarige Merckx het opnemen tegen de Zweed Torbjorn Blomdahl, de zesvoudige wereldkampioen. Opnieuw speelde de man uit Reet een sterke partij en won hij met 40-10. Merckx verlengt zijn titel in Flushing. 

  Parcours      
  Kwartfinale Eddy Merckx - Roland Forthomme 40-29 (1.481-1.074)  
  Halve finale Eddy Merckx - Daniel Sanchez (Spa) 40-13 (4.444-1.444)  
  Finale Eddy Merckx - Torbjorn Blomdahl (Zwe) 40-10 (4.000-1.000)