• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Max Verstappen krijgt nieuwe ploegmaat in Francorchamps

  Alex Albon

  Alexander Albon rijdt zijn eerste jaar Formule 1.

  Transfernieuws uit de Formule 1: Red Bull Racing stuurt de Fransman Pierre Gasly per direct terug naar zusterteam Toro Rosso. De jonge Thai Alexander Albon maakt de omgekeerde beweging. Hij wordt eind deze maand ploegmaat van Max Verstappen.

  Alexander Albon, een 23-jarige Thai met Engelse roots, maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1. Na amper 12 races promoveert hij al van Toro Rosso naar grote broer Red Bull Racing. Daar neemt hij het zitje van Pierre Gasly in.

   

  De 23-jarige Fransman kon niet overtuigen naast Max Verstappen en keert terug naar Toro Rosso. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner haalt hij niet genoeg uit de auto.

   

  Nu mag Albon het proberen. "Hij doet het prima in zijn eerste jaar", vindt Horner. Albon eindigde dit seizoen al 4 keer in de top 10. In de GP van Duitsland zette hij met een 6e plaats zijn beste resultaat tot nu toe neer.

   

  Doet hij op 1 september al meteen beter met Red Bull in de Grote Prijs van België?