• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kiev, tegenstander van Club, loopt blauwtje in topper tegen Sjachtjor Donjetsk

  Geen goeie generale repetitie voor Kiev.

  Dinamo Kiev is in de competitie in Oekraïne het maximum van de punten kwijt. De tegenstander van Club Brugge in de CL-voorronde verloor in eigen huis van Sjachtjor Donjetsk met 1-2.

  Dinamo Kiev is komende dinsdag gastheer voor Club Brugge in de terugmatch van de derde CL-voorronde. Eerst ontving het nog Sjachtjor Donjetsk en dat bezoek verliep niet zoals gehoopt. De thuisploeg keek na 21 minuten tegen een 0-1-achterstand aan na een goal van de Braziliaan Junior Moraes.

   

  De Luxemburger Gerson Rodrigues, die dinsdag inviel tegen Club Brugge, lukte in de 39e minuut de gelijkmaker. Maar na het uur trok Marlos de zege over de streep voor de bezoekers. Na drie speeldagen is Dinamo Kiev zo het maximum van de punten kwijt. Donjetsk staat op kop met 9 op 9.     

   

  Dinsdag verdedigt Club een 1-0-voorsprong. In de heenmatch haalde Club Brugge het met het kleinste verschil. Hans Vanaken trof in de 37e minuut raak vanaf de strafschopstip.