• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bolasie bedankt voor CSKA Moskou uit vrees voor racisme

  Bolasie speelde vorig seizoen op huurbasis bij Anderlecht, bij Everton heeft hij nog een contract tot 2021.

  De voorbij dagen leek Yannick Bolasie op weg naar CSKA Moskou, maar de Congolees heeft op Twitter aangegeven geen zin te hebben in een transfer naar Rusland uit vrees voor racisme. "Ik wil niet dezelfde behandeling als Malcolm krijgen", verklaart Bolasie. 

  In de terugronde van vorig seizoen werd Yannick Bolasie door Everton uitgeleend aan Anderlecht. Hij kwam er tot 6 goals en 3 assists in 17 duels, maar mocht toch beschikken. De 30-jarige aanvaller keerde terug naar Everton, waar hij nog tot medio 2021 een contract heeft, maar lijkt er overbodig. 

   

  De oplossing leek vanuit Russische hoek te komen, maar Bolasie zelf had geen zin in een avontuur bij CSKA Moskou. Op Twitter liet hij weten "niet dezelfde behandeling te willen krijgen als Malcom." Onlangs verliet de Braziliaan Barcelona voor Zenit Sint-Petersburg en werd er allesbehalve hartelijk ontvangen. 

   

  De Russische harde kern van Zenit ontrolde bij Malcoms debuut een spandoek met de tekst: "Bedankt bazen voor de loyaliteit aan onze tradities." De supporters verwezen daarmee naar een manifest dat het eerder openbaar maakte, waarin het duidelijk stelde dat zwarte spelers niet bij hun club horen.