• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen: "Nog eens kandidaat voor deze tijdrit? Ik denk het niet"

  Lawrence Naesen beleefde geen fijne dag in Alkmaar.

  De Mixed Team Relay, een nieuw concept van de UCI, is niet meteen een succesverhaal geworden voor de Belgische selectie op het EK in Alkmaar. Lawrence Naesen haakte snel af en baalde achteraf: "Ik denk dat ik een vreselijk slechte dag had op een slecht moment."

  Naesen: "Spijtig dat ik hen ongewild en ongepland in de steek liet"

  De Belgische mannen - Thomas De Gendt, Lawrence Naesen en Otto Vergaerde - mochten eerst hun ding doen. Naesen werd al snel gelost en dat vertaalde zich in het eindresultaat.

   

  "Wat er aan de hand was? Ik weet het niet", zuchtte Lawrence Naesen bij onze microfoon.

   

  "Ik denk dat ik een vreselijk slechte dag had op een slecht moment. Het was zeker geen tactisch plan. Ik voelde me niet echt top. Ik weet het niet. Ik heb er niet echt een uitleg voor."

   

  "Het kan iedereen overkomen, maar het is spijtig dat ik de gasten ongepland en ongewild in de steek liet. Maar zoiets gebeurt in de sport. Of ik nog eens kandidaat ben voor deze discipline? Dat weet ik niet, hoor. Ik denk het niet."

  De Gendt: "Mannetje minder bekoop je in de laatste kilometers"

  "We hebben met z'n tweeën geprobeerd om nog zo veel mogelijk snelheid te maken", analyseert Thomas De Gendt het wegvallen van Lawrence Naesen. "Dat ging tot 4 kilometer van de finish heel goed."

   

  "Ik deed de langste beurten, maar ik voelde toen ook wel dat het een beetje te veel werd. Ik denk dat we daar veel tijd verloren hebben. Ik reed ongeveer dezelfde waarden als tijdens mijn tijdrit in de Tour. Daar ben ik heel tevreden over."

   

  "Ik denk dus niet dat het aan frisheid of slechte conditie lag. Met die tegenwind kun je met z'n drieën iets langer recupereren, nu was je weer heel snel aan de beurt. Dat bekoop je in de laatste kilometers. Daar mis je die derde man."

  Cant: "Iedereen heeft zijn best gedaan"

  Sanne Cant verdedigde met Lotte Kopecky en Sofie De Vuyst de eer bij de vrouwen. "Het was voor iedereen iets nieuws. We hebben niet echt toptijdrijders zoals Nederland en mogen dus wel tevreden zijn met de 4e plaats. Iedereen heeft zijn best gedaan. Als er niet meer in zat, dan is het zo."