• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Blijft Meurisse bij Wanty? "We bekijken wat de beste oplossing is"

  Meurisse werd 21e in de voorbije Ronde van Frankrijk.

  Xandro Meurisse was in de voorbije Ronde van Frankrijk de beste Belg op de 21e plaats. Sportweekend zocht de renner van Wanty-Gobert op voor een terugblik en een babbel over zijn toekomst. "De ploeg weet dat ik de ambitie heb om een stapje hogerop te zetten."

  "De ploeg weet dat ik ambitie heb"

  Meurisse liet vooral in de eerste week van de Tour van zich horen met drie toptienplaatsen. De 27-jarige renner van Wanty-Gobert hield in het hooggebergte knap stand en finishte in Parijs uiteindelijk als 21e, op bijna 57 minuten van eindwinnaar Egan Bernal. Is zijn leven veel veranderd na de Tour?

   

  "Ik merk wel dat ik in drie weken tijd van zo goed als onbekende renner plots veel bekender ben geworden. Dat doet wel iets met een mens. Als ze mij drie jaar geleden hadden verteld dat ik nu al de kans zou hebben om naar de WorldTour over te stappen, dan zou ik heel raar gekeken hebben."

   

  "Ik heb nog een contract voor volgend seizoen bij Wanty-Gobert en ik heb daar met de ploeg ook al over gesproken. Ze weten dat ik de ambitie heb om een stapje hogerop te zetten. We zijn daarin nog niet veel opgeschoten. We bekijken wat de beste oplossing is. Er zijn ploegen geïnteresseerd, maar ik ben geen vrije renner."

  Als ze mij drie jaar geleden hadden verteld dat ik nu al de kans zou hebben om naar de WorldTour over te stappen, dan zou ik heel raar gekeken hebben.

  Xandro Meurisse

  "Probeer een rit te winnen in een grote ronde"

  Kan Meurisse nog beter dan zijn 21e plaats in de Tour? "Ik heb voor de Tour gezegd dat ik dichtbij een ritzege wilde komen, dat is gelukt. Ik wilde ook voor de bergrtrui gaan en ook dat is bijna gelukt. Ik zal nooit een veelwinaar worden en dat hoeft ook niet voor mij."

   

  "Ik ga met dezelfde ambities de toekomst in. Maar als ik in mijn carrière één rit kan winnen in een grote ronde, dan is die zeker geslaagd. Ik probeer om nog 1 of 2 kilogram te verliezen om het nog beter te kunnen doen bergop." 

  Sportweekend zocht Meurisse op in Putte: