• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ajax en PSV moeten tevreden zijn met een punt

  Donny van de Beek

  Heeft Donny van de Beek zijn laatste doelpunt gemaakt voor Ajax?

  In Nederland hebben titelverdediger Ajax en uitdager PSV het kampioenschap allebei op gang getrapt met een gelijkspel. Ajax sleepte er een uit het vuur bij Vitesse, PSV deed hetzelfde bij Twente.

  In Arnhem kwam Ajax tot twee keer toe op achterstand. Eerst maakte Van de Beek gelijk, daarna Tadic. Voor Van de Beek zou het wel eens zijn laatste doelpunt in Amsterdamse loondienst kunnen geweest zijn. Hij wordt in verband gebracht met Real Madrid.

  Ook PSV moest tevreden zijn met een punt. In Twente liep het team een helft lang achter de feiten aan. Bij de rust stond het 1-0 na een doelpunt van de Japanse nieuwkomer Nakamura. Een kopbal van Dumfries in de tweede helft behoedde PSV van een nederlaag. Opvallend was dat Lozano 90 minuten op de bank bleef bij de bezoekers.