Tottenham heeft eerste prijsje te pakken

  Toby Alderweireld en Jann-Fiete Arp

  Toby Alderweireld probeert de jonge Bayern-spits Jann-Fiete Arp af te stoppen.

  Champions League-finalist Tottenham Hotspur heeft Bayern verslagen in de finale van de Audi Cup. De club van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld won het voorbereidingstoernooi in München na strafschoppen: 2-2 (6-5).

  Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 in de finale. Lamela en Eriksen hadden Tottenham een dubbele voorsprong bezorgd, maar bij Bayern München wilden de tieners Arp en Davies zich bewijzen. Met twee doelpunten brachten de jonge spitsen de Duitse kampioen weer in de match.

   

  Toby Alderweireld opende de strafschoppenreeks met een treffer, daarna misten Eriksen (voor Tottenham) en Alaba (voor Bayern). Uiteindelijk kroonde reservedoelman Gazzaniga zich tot held van de Spurs. Hij stopte een penalty van Boateng.

   

  In de finale konden de coaches uitvoerig wisselen en uittesten. Jan Vertonghen ging er na de eerste helft uit voor de jonge verdediger Tanganga, Alderweireld kwam er na de rust in voor de Colombiaan Sanchez.

  Tottenham, dat eerder in de Audi Cup Real Madrid versloeg (1-0), kende tot dusver een geslaagde voorbereiding, met ook nog zeges tegen Juventus (3-2) en Bayern. Alleen Manchester United (1-2) kon de Spurs een nederlaag aansmeren.

   

  Bayern verloor in de voorbereiding van Arsenal (1-2) en Tottenham, maar won wel van Real Madrid (3-1), Milan (1-0) en Fenerbahçe (6-1). Komend weekend volgt de eerste grote test met de Supercup tegen Borussia Dortmund.