Hertha Berlijn trekt het hardst aan de mouw van Dodi Lukebakio

  Na heel wat getouwtrek heeft Dodi Lukebakio eindelijk de knoop doorgehakt. De Jonge Rode Duivel versiert een knappe transfer naar Hertha Berlijn. Hij zou een contract voor vijf seizoenen tekenen.

  Dodi Lukebakio, een jeugdproduct van Anderlecht, werd vorig seizoen door Watford uitgeleend aan Düsseldorf. In Duitsland speelde de flankaanvaller zich in de kijker van de grotere clubs, met 14 goals en 5 assists in 34 wedstrijden voor Düsseldorf. Tegen Bayern München maakte hij een hattrick.

   

  "Hertha is een grote club in Duitsland en toonde heel veel interesse in mij", zegt Lukebakio op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik was snel overtuigd dat ik naar Berlijn wilde. Ik hoop veel te spelen en doelpunten te maken."

   

  Hertha-manager Michael Preetz: "Lukebakio is een dynamische aanvaller die niet alleen kan scoren, maar ook oog heeft voor zijn ploegmaats. Het afgelopen seizoen heeft hij zijn kwaliteiten getoond in de Bundesliga. Wij zijn blij dat we hem konden overtuigen en zijn er rotsvast van overtuigd dat hij zich hier voort zal ontwikkelen en de ploeg met zijn kwaliteiten zal helpen."

   

  Volgens de Duitse media heeft Hertha zo'n 18 miljoen euro opgehoest voor Lukebakio. Daarmee is de Belg met voorsprong de duurste aankoop in de geschiedenis van de club.