Chelsea weert fan levenslang uit Stamford Bridge na racistisch incident met Sterling

  Chelsea treedt streng op.

  Chelsea heeft een van zijn supporters een levenslang stadionverbod opgelegd. De strenge straf komt er na een incident in december vorig jaar. Manchester City-speler Raheem Sterling werd toen overladen met racistische opmerkingen.

  Een racistisch incident ontsierde vorig seizoen de topper tussen Chelsea en Manchester City. Toen Raheem Sterling een bal ging halen aan de zijlijn werd hij door enkele fans uitgejouwd. Ze slingerden allerlei racistische verwijten naar zijn hoofd. De beelden gingen snel viraal en 4 supporters kregen meteen een voorlopig stadionverbod van de Londense club.

   

  Nu treedt Chelsea nog strenger op. Een fan is levenslang niet meer welkom bij de club. Vijf andere supporters kregen straffen van een tot twee jaar stadionverbod voor beledigende taal, bedreigingen en agressief gedrag. Chelsea wachtte eerst het strafrechterlijk onderzoek van de politie af alvorens haar eigen beslissingen bekend te maken.   

   

  "Er is geen plaats voor dit gedrag op Stamford Bridge", lieten de Blues in hun statement optekenen. "Permanente uitsluiting is een correcte sanctie." De fans krijgen van de club nog de mogelijkheid in beroep te gaan. "Maar we blijven een nultolerantie hanteren als het over racisme gaat."