• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Manager: "Wout houdt geen rekening met schrapping veldritseizoen"

  Na een succesvolle Tour en een tweede operatie mag Wout van Aert bijna naar huis. Schattingen over de revalidatieduur van Van Aert zijn nog te voorbarig volgens zijn manager Jef Van Den Bosch. Maar de ritwinnaar van de Tour is wel van plan om te crossen deze winter. 

  Afgelopen woensdag onderging Wout van Aert in Herentals een tweede hersteloperatie aan het spierweefsel. Volgens zijn manager Jef Van Den Bosch vond chirurg Toon Claes de tweede ingreep noodzakelijk om de kansen op een volledig herstel te garanderen. 

   

  Is het dan ook duidelijk wanneer de drievoudige wereldkampioen zijn rentree kan maken? "Wout heeft een mentale opdoffer te verwerken gekregen en is fysiek nog zeer beperkt. Via buigingen wordt getracht om zijn beenspieren opnieuw te doen werken. Hij verkeert wel in topconditie, normaal gezien herstelt Wout daarom sneller dan een doorsnee mens."

   

  Voorlopig is het te voorbarig om in te schatten wat er de komende maanden wel en niet kan, al reageerde Van Den Bosch wel op de vraag of Van Aert het veldritseizoen eventueel moet schrappen: "Neen, daar houdt Wout geen rekening mee."

   

  Ook op Twitter was de sterkhouder van Jumbo-Visma optimistisch over de revalidatieperiode die hem te wachten staat.