KV Oostende stuurt Lombaerts naar B-kern: "Om sportieve redenen"

  Er is geen plaats meer voor Nicolas Lombaerts bij KV Oostende. In afwachting van een transfer voor de 34-jarige verdediger is hij naar de B-kern gestuurd.

  Nicolas Lombaerts heeft een enorme staat van dienst. Hij was jarenlang een vaste waarde bij de Russische topclub Zenit en speelde ook 39 keer voor de Rode Duivels. Maar zijn terugkeer naar België, een prestigeproject van toenmalig KVO-voorzitter Marc Coucke, is niet op een succes uitgedraaid.

   

  Lombaerts slaagde er nooit in KV Oostende op sleeptouw te nemen. Nu hij sportief niet meer kan brengen wat er van hem verwacht werd, hoopt de club van zijn zware contract verlost te geraken. In afwachting daarvan traint Lombaerts mee in de B-kern.

   

  "We doen dit om sportieve redenen in de breedst mogelijke context", zegt CEO Patrick Orlans. "We hebben alle respect voor de carrière van Nicolas. We hebben dit dan ook in een volwassen gesprek meegedeeld. In het "nieuwe" KVO willen we iedereen duidelijkheid geven over zijn situatie."