VIDEO: Liverpool blijft ook tegen het Napoli van Mertens kwakkelen

  Dries Mertens

  Dries Mertens in duel met Virgil van Dijk.

  Liverpool heeft zijn 4e oefenmatch op een rij verloren in de voorbereiding. In Edinburgh veegde Napoli, waar Mertens goed was voor een assist, de vloer aan met de CL-winnaar: 3-0. Mignolet stond de hele match in de goal bij Liverpool, Origi mocht een uurtje meevoetballen.

  Liverpool kende amper nieuwkomers of vertrekkers in het tussenseizoen, maar toch draait het voorlopig vierkant voor de ploeg van Klopp. Tegen Dortmund en Sevilla werd verloren in de voorbereiding, tegen Sporting kon het nog een gelijkspel uit de brand slepen.

   

  Maar de zwaarste nederlaag slikte het tegen Napoli. Mertens pakte na een kwartier uit met een heerlijk nonchalante assist op Insigne, die Mignolet kansloos liet. 10 minuten later mocht de Liverpool-doelman opnieuw vissen. Nu was Insigne de aangever en Milik - die zijn voorzet verlengde - de afwerker.

   

  En nog was de kelk niet tot op de bodem geledigd voor Liverpool. Younes, die Mertens bij de rust was komen vervangen, legde de 3-0-eindstand vast.

   

  Woensdag oefent Liverpool een laatste keer tegen Lyon, voor het volgende week zondag tegen Manchester City om de Engelse Supercup speelt, het Community Shield.

  Achteloze assist Mertens en heerlijke afwerking Insigne