• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Zidane blijft rustig na derbyfiasco: "La Liga start pas op 17 augustus"

  Zidane tilt niet te zwaar aan de 7-3-nederlaag tegen rivaal Atletico.

  Na de zware 7-3-nederlaag tegen Atletico in het Amerikaanse New Jersey, predikt Real-coach Zidane kalmte. Toch moest de voormalige Franse spelverdeler erkennen dat het nog niet helemaal draait bij de Koninklijke: "Niets was goed vandaag." 

  Op de persconferentie na de oefenwedstrijd tegen Atletico gaf Zidane de ondermaatse prestatie van Real Madrid toe. "We begonnen dramatisch aan de match en dat kan niet tegen een sterke tegenstander. We misten alles, en dan vooral intensiteit. Terwijl dat net cruciaal is op dit niveau. De spelers zijn nog het meest teleurgesteld. Atletico was echt op elk vlak beter en we hebben dat nooit kunnen omkeren."

   

  Toch blijft de Real-coach rustig na de wanprestatie van zijn spelers. "Het doet pijn, maar ik maak me geen zorgen. Dit was gelukkig een vriendschappelijke wedstrijd. De competitie begint op 17 augustus. Dan moeten we klaar zijn. We blijven hongerig en ik weet zeker dat het snel beter zal worden. We gaan een goed seizoen tegemoet."

   

  Ook toptransfer Eden Hazard deelde in de malaise. De kapitein van de Rode Duivels speelde voornamelijk op de linkerflank een uur mee en kon een keer dreigen. Hij leverde een assist voor Nacho. "Het gaat niet om hem, ook niet om andere individuele spelers. We lieten het op collectief vlak afweten", wilde Zidane niet te veel kwijt over de spelmaker. 

   

  Vandaag landen Hazard, Courtois en co in Madrid. Dinsdag speelt de club in München een nieuw vriendschappelijk topduel tegen Tottenham in het kader van de Audi Cup. 

  Bekijk de persconferentie van Zidane: