• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thomas over vreemde aanval: "Steekje om de anderen te testen"

  Geraint Thomas

  Geraint Thomas zag zijn ploegmaat Egan Bernal in de stand over hem naar de 2e plaats springen.

  Geraint Thomas deed heel wat wenkbrauwen fronsen met zijn aanval op de Galibier, waarbij hij achter zijn ploegmaat Egan Bernal leek te gaan. "Ik wou eens kijken wat er zou gebeuren", tilt hij er zelf niet al te zwaar aan.

  "We wilden de koers hard maken op de Galibier, maar helaas waren onze mannetjes op", ontvouwt Geraint Thomas de tactiek van Ineos.

   

  "Uiteindelijk kreeg Egan (Bernal) het sein om aan te vallen en daarmee stak hij de boel in gang. Ik kon niet anders doen dan volgen."

   

  "Ik heb nadien nog een klein steekje uitgedeeld om te zien wat er zou gebeuren, om eens te testen. Maar we gingen gewoon samen over de top."

   

  "Uiteindelijk was het een goeie dag voor ons, want Egan kon wat tijd terugpakken. We wisten dat het lastig zou worden om Alaphilippe te lossen, maar we hebben nog 2 zware bergritten."

  De aanval van Thomas, José De Cauwer: "Dit is de boel kloten"

  Thomas: "Ik wou kijken of er iets zou gebeuren"

  Bernal: "Thomas vroeg me om aan te vallen"

  "Ik viel aan omdat Geraint me vroeg om aan te vallen. Hij vroeg me hoe ik mij voelde en ik zei dat ik heel goed was", doet Bernal het verhaal van de wedstrijd. "Geraint vroeg me dan om de koers open te breken en vol door te gaan."

   

  "Daarna probeerde hij vanuit de achtergrond naar me toe te rijden. Toen hij zag dat de rest in zijn wiel zat, heeft hij hen gewoon gevolgd. Geraint was vandaag opnieuw heel eerlijk en ik ben hem heel dankbaar."


  De counter van Thomas leek een vreemde zet. Was dat wel een verstandige actie? "Ik denk het wel", zegt Bernal. "We moeten tijd goedmaken op Alaphilippe. Je weet nooit hoe de anderen zich voelen. Als je de wedstrijd hard maakt, zal Alaphilippe op een bepaald moment misschien wel moeten lossen. We hebben vandaag een goede wedstrijd gereden.”

   

  Met nog 2 aankomsten bergop zou Bernal wel eens in het voordeel kunnen zijn. "Dat weet ik niet. We moeten afwachten wat er gebeurt. Alaphilippe is erg sterk, we moeten bekijken hoe hij zich morgen en overmorgen voelt. Als hij blijft rijden zoals vandaag en de vorige dagen zal het heel moeilijk worden om de Tour te winnen."