• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Plus: "Ik heb de indruk dat Alaphilippe de knop heeft omgedraaid richting Parijs"

  Julian Alaphilippe zit met zijn hoofd al in de Alpen.

  Julian Alaphilippe staat voor de dagen van de waarheid in de Ronde van Frankrijk. De Franse geletruidrager wordt uitgedaagd door onder meer Steven Kruijswijk en zijn Jumbo-Visma-ploegmaat Laurens De Plus stelde vandaag een gedaantewisseling vast bij de maillot jaune. "Hij ziet er minder lollig uit dan anders."

  Laurens De Plus zei het bij onze radioreporter een beetje langs zijn neus weg, maar het prikje richting Julian Alaphilippe was duidelijk.

   

  "Ik heb de indruk dat hij de knop heeft omgedraaid richting Parijs", vertelde De Plus, tot vorig jaar ploegmaat van Alaphilippe, aan de aankomst in Gap.

   

  "Hij ziet er minder lollig uit dan anders. Ofwel is dat een heel goed teken, ofwel is dat minder. Ik weet het niet. Hij is anders dan anders, serieuzer, misschien met meer focus."

   

  "En Deceuninck-Quick Step doet het heel goed in de controle en aanpak. Ze zeggen dat ze geen ploeg hebben, maar het was toch vrij goed vandaag."

  Renaat toont ritprofiel aan Alaphilippe: "Verdorie, dat zal pijn doen"

  In het interview bij Renaat Schotte bleek dat Alaphilippe z'n gevoel voor humor allerminst kwijt is. De geletruidrager bolde vandaag rustig als 1e van het peloton over de finish. "Je hebt de sprint van het peloton gewonnen", zei Renaat.

   

  Alaphilippe speelde het spelletje graag mee. "Ja, het was niet makkelijk. Ik ben van ver aangegaan. Ik heb alles gegeven, ik denk dat het 1 van mijn mooiste sprints was."

   

  Alaphilippe gaf aan de finish een schouderklopje aan Dries Devenyns. "Hij heeft vandaag de lead-out gedaan, het was niet makkelijk", grapte de geletruidrager nog even voort. "Maar nee, Dries is een fantastische ploegmaat, ik ben blij dat ik hem bij mij heb. Hij is heel belangrijk voor de hele ploeg. Hij heeft mij al verteld dat hij één van de mooiste periodes uit zijn carrière aan het meemaken is."

   

  Als vooruitblik naar morgen toonde Renaat nog even het profiel van de 1e Alpenrit en ook hier volgde een kwinkslag van Alaphilippe. "Ah verdorie, ik had het nog niet gezien. Dat zal pijn doen.”