Ronaldo niet gerechtelijk vervolgd in verkrachtingszaak in Las Vegas

  De Portugese voetbalvedette Cristiano Ronaldo zal niet gerechtelijk vervolgd worden voor een vermeende verkrachtingszaak in Las Vegas in 2009. Een vrouw beschuldigde de Juve-speler, maar de openbare aanklager zegt dat er geen sluitend bewijs is dat het om seksuele agressie ging.

  Ongeveer een jaar geleden raakte door Football Leaks bekend dat Ronaldo betrokken zou zijn bij een verkrachtingszaak. Kathryn Mayorga, voormalig model en lerares, kwam daarop zelf met haar verhaal naar buiten. Ze stelde dat ze in 2009 door de Portugees in een hotelsuite in Las Vegas verkracht werd. Ronaldo zou haar nadien zwijggeld betaald hebben.

   

  Ronaldo reageerde geschokt, maar sereen op het nieuws. Hij noemde de verkrachting een verzinsel. Hij gaf langs zijn advocaten toe dat hij seks had met de vrouw, maar dat dat met wederzijdse toestemming gebeurde. Zijn advocaat ontkende ook niet dat er een geldelijke overeenkomst was met de vrouw, maar dat deed Ronaldo om mogelijke beschuldigingen te voorkomen. Volgens zijn verdediging is er ook sprake van gehackte documenten op Football Leaks.

   

  Mayorga diende in september 2018 een klacht in, waarvoor Ronaldo vorige maand een dagvaarding ontving. Vandaag kwam openbaar aanklager Steve Wolfson met goed nieuws voor de 34-jarige spits. Na een nieuw politie-onderzoek stelde hij vast dat de claim van seksuele aanvallen niet sluitend bewezen kan worden. Door een gebrek aan bewijzen laat hij de beschuldiging dan ook vallen. Er komt geen rechtszaak.