• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Sutter na 13 jaar geen prof meer: "Beker met Club is mooiste herinnering"

  De Sutter wint beker in 2015

  De Sutter: "De beker winnen met Club Brugge en het Europees zo goed doen, was hoogtepunt uit carrière."

  Na een lange profcarrière voetbalt Tom De Sutter komend seizoen in 2e amateurklasse. In een gesprek met Sporza blikte hij terug op zijn carrière en zijn passie naast het veld: padel. 

  "Als 34-jarige aanvaller kon ik inschatten hoe laat het was"

  13 jaar lang was Tom De Sutter profvoetballer. De aanvaller maakte het mooie weer bij Cercle Brugge, Anderlecht, Club Brugge, Lokeren en KV Oostende. Dit seizoen komt hij uit in de 2e amateurklasse, bij Knokke. Dat is even wennen. 

   

  "Dat is inderdaad wennen", vertelt De Sutter in De Ochtend op Radio 1. "Het is 's avonds trainen en overdag wat werken voor de padelclub, maar het is leuk. Als je het spelletje graag doet, is dat alles."

   

  "Ik had wel het gevoel dat ik nog op het hoogste niveau meekon. Maar als je 34 jaar bent en je bent aanvaller, kan je wel inschatten hoe laat het is. Ik denk dat dit het moment was om even terug te zakken."

   

  Bij Knokke komt De Sutter terecht in 2e amateurklasse, maar wel in een club vol ambitie. "Die jongens willen ook vooruit. Op korte termijn is het wel de bedoeling om enkele promoties af te dwingen."

  Ik had wel het gevoel dat ik nog op het hoogste niveau meekon. Maar als je 34 jaar bent en je bent aanvaller, kan je wel inschatten hoe laat het is. Ik denk dat dit het moment was om even terug te zakken.

  Tom De Sutter

  De Sutter over (nieuwe) passie padel: "Hoop dat hype nog groter wordt"

  "Als jonge voetballer had ik nooit durven dromen van de carrière die ik had", verklaart De Sutter, die ook 14 keer Rode Duivel was. "Ik ben oorspronkelijk afgezakt van de beloften van Club Brugge naar Torhout. Dan denk je dat dat het niveau zal zijn waar je heel je carrière zal spelen. Als je dan ziet waar ik nog terecht kwam, is dat fantastisch."

   

  "Wat me het meeste zal bijblijven? Die week met Club Brugge waar we de beker wonnen en Europees het heel goed deden. Dat was een fantastische week." 

   

  De Sutter is dezer dagen veel bezig met Padel. Een nieuwe passie? "Het is de meest opkomende sport, de meest gespeelde sport in Spanje ook. Het is een hype momenteel, ik hoop dat die nog groter wordt."

   

  Met padelclubs in Mechelen, Brugge en Waregem is De Sutter flink op dreef. "In ons land zijn er verschillende competities. Sinds 2 jaar is het niveau hier erg gestegen. We moeten zien dat de clubs goed draaien en dan zien we wel of we nog kunnen uitbreiden." 

   

  "De zakelijke kant van sport is altijd iets wat me altijd al geboeid heeft. Ik heb lang op het veld gestaan, om er dan een keer langs te staan, is wel leuk. Ook een job als analist lijkt me wel iets. Als je zo lang met passie hebt gevoetbald, gaat dat er niet zomaar uit. Een sollicitatie bij Sporza? Eventueel", grapt De Sutter nog. "

  Tom De Sutter

  De Sutter was 14 keer Rode Duivel.