Bokslegende Pacquiao pakt nieuwe wereldtitel op zijn 40e

  Manny Pacquiao is de enige bokser ooit die wereldkampioen werd in acht verschillende gewichtsklassen.

  Manny Pacquiao is de nieuwe WBA-weltergewichtkampioen. Na een thriller heeft de 40-jarige Filipijn de Amerikaan Keith Thurman verslagen op punten. De enige bokser die wereldtitels in acht (!) verschillende gewichtsklassen won, is nu de oudste WBA-welterkampioen aller tijden.

  De MGM Grand Garden Arena in Las Vegas vormde zaterdagnacht het decor voor de boksfinale bij de weltergewichten. De intussen 40-jarige Manny Pacquiao daagde Keith Thurman uit, die maar liefst dertig kampen ongeslagen was.

   

  Het werd een thriller van formaat: na 12 ronden kreeg Pacquiao tweemaal een score van 115--112 in zijn voordeel, de derde kamprechter oordeelde 114-113 voor Thurman. Onvoldoende dus voor de 30-jarige Amerikaan, waardoor de Filipijnse bokslegende een nieuwe wereldtitel op zijn palmares mag bijschrijven. Hij is de enige bokser die in acht verschillende gewichtsklassen een wereldtitel won. 

   

  Een jaar geleden keerde Pacquiao terug uit zijn bokspensioen. Sinds zijn comeback in de ring won hij drie keer op een rij. In zijn hele carrière won de Filipijn al 62 kampen, waarvan 39 met knock-out. Zeven keer ging hij onderuit, waarvan drie keer met ko, twee kampen eindigden onbeslist.