Jens Schuermans en Githa Michiels verlengen Belgische titel mountainbike

  Schuermans en Michiels verlengen andermaal hun Belgische titel.

  Op het Belgisch kampioenschap mountainbike in Houffalize heeft niemand titelverdedigers Jens Schuermans en Githa Michiels kunnen bedreigen. Schuermans veroverde voor de 3e keer op een rij de nationale titel in het mountainbike, Michiels pakte al haar 8e driekleur op een rij. 

  De 26-jarige Jens Schuermans was in Houffalize na 5 ronden 43 seconden sneller dan Kevin Panhuyzen. De man die zijn 3e titel op een rij veroverde, legde het parcours af in minder dan 1 uur en 26 minuten. Daan Soete, eveneens actief als veldrijder, pakte de bronzen medaille. 

  Bij de vrouwen stond er andermaal geen maat op Githa Michiels. De 36-jarige pakte al haar 8e Belgische titel op een rij, haar 9e in totaal. Ze liet Emeline Detilleux maar liefst 8 minuten achter zich. Joyce Vanderbeken vervolledigde het podium. 

  Het podium bij de vrouwen

  Het podium bij de mannen