Carmoy wipt naar goud op EK voor junioren met sprong over 2,22 meter

  Carmoy maakte zijn favorietenrol waar.

  De 19-jarige Thomas Carmoy heeft goud veroverd op het Europees kampioenschap atletiek voor junioren. De Belg maakte zijn favorietenrol in de hoogspringcompetitie waar met een winnende sprong over 2,22 meter. In totaal haalde België drie medailles met ook brons in het polsstokspringen voor Elien Vekemans en brons voor Lucie Ferauge op de 200m. 

  Met een persoonlijk record van 2,24 meter was Carmoy de grote favoriet voor de start van de competitie. Hij ging goed om met die druk en liet de Oekraïner Dorosjtsjoek (2,14m) en de Fin Mattila (2,12m) ruim achter zich. Vorig jaar eindigde Carmoy nog op de 8e plaats op het WK voor junioren.

   

  De gouden medaille van Carmoy is de eerste Belgische gouden medaille op een EK voor junioren sinds 2015 en de 14e in totaal. Het is ook de eerste gouden Belgische medaille ooit in het hoogspringen binnen de leeftijdscategorie. 

   

   Bij het polsstokspringen behaalde Elien Vekemans het brons dankzij een poging over 4,16 meter. Lucie Ferauge pakte ook brons op de 200 meter. Ze finishte in 23"63.