• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Plus imponeert als meesterknecht: "Dacht aan Wout toen ik afzag"

  Laurens De Plus

  Laurens De Plus voert de toppers aan op de flanken van de Tourmalet.

  De Belgische verrassing van de eerste zware Pyreneeënrit was Laurens De Plus, die zijn kopman Steven Kruijswijk lanceerde op de Tourmalet. "Ik moest  Laurens en George tot kalmte manen, zo snel gingen ze", zegt een tevreden Kruijswijk.

  De Plus: "Dit is een unieke kans voor Steven"

  Toen hij met de besten naar boven klom, moest Laurens De Plus zijn eigen ogen uitwrijven. "Het is ongelooflijk hoe wij als ploeg rijden. We hebben dan wel niet de gele trui, maar de gele droom blijft."

   

  "We zitten in een flow, hebben zoveel vertrouwen. Eigenlijk was het niet ons plan om de koers zo in handen te nemen op de Tourmalet, maar Steven zei dat hij super was en ik heb dan maar de kop genomen."

   

  De Plus is ervan overtuigd dat dit het jaar van Kruijswijk wordt. "Dit is een unieke kans in zijn carrière. Steven gaat nooit kapot. Ik herhaal wat ik al eerder zei: "Steven pakt hem.""

   

  Met de opgave van Van Aert moest Jumbo-Visma gisteren wel een eerste opdoffer verwerken. "Wout zat nog in onze gedachten vandaag. Toen ik aan het afzien was, heb ik aan hem gedacht."

  Kruijswijk: "Ik mag vertrouwen hebben voor het podium"

  "Mijn niveau is aardig", komt Steven Kruijswijk met het understatement van de dag op de proppen. "De ploeg is écht zo goed. Laurens en George (Bennett) gingen zó hard dat ik ze af en toe tot kalmte moest manen. Dat hield ik ook niet vol."

   

  "Het is mooi om te zien hoe we de eerste 10 dagen konden uitpakken met onze sprinters en nu op de Tourmalet opnieuw met 3 renners mee zijn op de klim. We hebben gelukkig de knop kunnen omdraaien na de val van Wout."

   

  Kruijswijk blaakt inmiddels van zelfvertrouwen. "Als ik zo rijd, komt het goed. Ik mag vertrouwen hebben voor het podium." Al moet hij dan wel nog afrekenen met Alaphilippe. "Ik zag iets geels voorbijflitsen en dacht: dat is niet goed."