Triatleet Marino Vanhoenacker kapt ermee: "Dit is het einde"

    Marino Vanhoenacker stopt met triatlon.

    Marino Vanhoenacker heeft op zijn 43e zijn afscheid van de triatlonsport bekendgemaakt. De Belg won in zijn carrière 17 Ironmans.

    Marino Vanhoenacker kan terugblikken op een prachtige carrière, waarin hij onder meer 8 keer de Ironman van Klagenfurt won. Hij was de eerste triatleet die erin slaagde om op elk continent een Ironman te winnen. In de Ironman van Hawaï was een 3e plaats in 2010 zijn beste resultaat.

     

    Vanhoenacker, die met 7u45'58" een tijdje wereldrecordhouder was, kan zich op zijn 43e niet meer opladen. "Dit is het einde", schrijft hij op Twitter. "Ik beëindig vandaag mijn triatloncarrière. Ik bedank familie, vrienden, wedstrijdorganisatoren, collega-triatleten en vrijwilligers. Een speciale dank gaat uit naar Topsport Belgische defensie. Jirte en Elke, bedankt voor alle steun. Wij zijn een echte sportfamilie. Ik hou van jullie."